El voluntariat de la Fundació genera impacte social

Les accions de la xarxa emppersona, que compta amb 31 persones voluntàries i 15 entitats solidàries, fan possible la solidaritat empresarial. Totes les accions de voluntariat tenen un impacte social i econòmic en les persones i en el seu entorn. La Fundació PIMEC ha treballat en la seva visibilització.

Des de 2015, la Fundació PIMEC té un programa de voluntariat integrat per persones empresàries que col·laboren de forma activa per ajudar a millorar la situació personal i professional de persones autònomes, empresàries, emprenedores i de col·lectius en situació de vulnerabilitat. Acompanyen per facilitar una segona oportunitat i ajudar a la seva consolidació posterior.

Aquest programa de solidaritat empresarial és un dels objectius estratègics de la Fundació PIMEC, i és fonamental en la seva acció de transformació social cap a la sostenibilitat i el benestar de les persones, sobretot les més vulnerables. I ha anat evolucionant i creixent al llarg del temps. Actualment, compta amb un total de 31 persones voluntàries i 15 entitats solidàries que formen part de la xarxa emppersona.

El passat 2023, la Fundació PIMEC es va proposar visibilitzar l’impacte social i econòmic que les accions del voluntariat tenen en la transformació social i la millora de les persones, empreses, i societat en general. Empoderament de les persones beneficiàries, resiliència davant la dificultat, millora del benestar emocional, enfortiment i millora del teixit empresarial, generació de xarxa i foment de la responsabilitat social com a element d’innovació i sostenibilitat… són derivacions de la tasca d’acció social realitzada pel voluntariat i que cal visibilitzar.

I com ho hem fet? Treballant amb una metodologia d’avaluació continuada i sistemàtica que facilita el monitoratge continu dels impactes socials i econòmics derivats del programa, pel que fa a les persones emprenedores i empreses mentorades, persones voluntàries, organització, i l’entorn social i empresarial en el qual la Fundació PIMEC actua.

Amb el suport de:

Per a més informació:   

Julia Gómez.  Tel.  93 496 45 00 

juliagomez@fundaciopimec.org